De Kleine Engel 

Yoga

Praktische Informatie

Hoe ziet een les er ongeveer uit

We starten met een kringgesprek waarin de kinderen mogen vertellen wat hen bezighoudt. Het kind krijgt de tijd en de aandacht van mij en de andere kinderen zodat het zich gezien en gewaardeerd voelt. Als een kind niets wil vertellen dan is dat ook prima: niets moet.

Daarna gaan we bewegen. Afhankelijk van de energie in de groep zijn dit actieve oefeningen waarbij de kinderen hun overtollige energie kwijt kunnen of juist rustgevende oefeningen waarin de kinderen hun vermoeidheid kwijt kunnen.

Vervolgens is er een spelelement waarbij onder andere de motorische vaardigheden van het kind worden aangesproken. Na deze actieve oefening doen we een ademhalingsoefening waarbij het kind zich bewust leert worden van de adem.

We eindigen met een massage en een visualisatie waarbij het kind zijn lichaamsbewustzijn ontwikkelt en leert om zich te concentreren. Soms maken we aan het eind van de les een tekening waarin het kind zijn of haar ervaringen van de les of van wat het die dag heeft meegemaakt kan verwerken.

Het heeft mijn voorkeur om met kleine groepjes (max. 8) kinderen te werken zodat ieder kind de aandacht krijgt die hij of zij verdient.

Let goed op 

Veel ouders hebben het idee dat hun kind rustig wordt van yoga. Yoga kan inderdaad voor meer rust en ontspanning zorgen, maar dat hoeft niet persé zo te zijn. De yoga oefeningen zorgen ervoor dat er veel in beweging komt in je lichaam en je geest. Het kan dus zo zijn dat je juist onrustig bent of dat er opgekropte emoties uitkomen aan het eind van een yogales.

Aansprakelijkheid

De Kleine Engel Yoga aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor het zoek raken van persoonlijke eigendommen van leerlingen of blessures en verwondingen, van welke aard ook, die ontstaan tijdens de lessen. Deelname aan de lessen geschiedt geheel voor eigen risico.

In de schoolvakanties zijn er geen lessen

Herfstvakantie: 14 oktober t/m 20 oktober 2019
Kerstvakantie: 23 december 2019 t/m 5 januari 2020
Voorjaarsvakantie: 24 februari t/m 1 maart 2020
Meivakantie: 27 april t/m 10 mei 2020

De laatste lessen voor de zomervakantie zijn in de week van 6 juli.