De Kleine Engel 

Yoga

Over Esmaralda

Mijn naam is Esmaralda de Jong, ik ben getrouwd met Wim en samen hebben wij twee prachtige kinderen.

Mijn eerste ervaring met yoga was tijdens de zwangerschap van mijn zoon. De yogahoudingen en ademhalingstechnieken die ik bij de zwangerschapsyoga-cursus leerde, gaven mij veel rust en vertrouwen. 

Toen mijn zoon wat ouder was gingen we spelenderwijs experimenteren met yoga en mindfulness. Ik merkte dat dit een positieve invloed op hem had en van daaruit kwam het idee om een kinderyoga-opleiding te gaan volgen. Op deze manier kan ik, naast dat ik mijn eigen kinderen de vele voordelen van yoga kan laten ervaren, ook andere kinderen begeleiden op hun pad. Tijdens mijn lessen vind ik het heel belangrijk dat kinderen in een veilige omgeving, met vooral veel plezier, kunnen leren, groeien en spelen! 

In 2005 ben ik begonnen met het volgen van Hatha yoga lessen en Meditatie bij Annelies Lubbers van Mindfulness Yoga Breda. 

Mijn kinderyoga opleiding heb ik in 2013 gehaald bij PureYoga (https://pureyoga.nl ). Deze opleiding wordt erkend door de Vereniging van Yogadocenten Nederland. 

Ook heb ik bij PureYoga verschillende bijscholingen gevolgd, o.a. ‘In de ban van bewegen met taal en rekenen’ en ‘Kinderen met bijzondere aandacht’.

In 2014/2015 heb ik bij Yogasite in Breda (https://yogasite.nl) verschillende workshops gevolgd: 'Ouder & Kind Yoga' en 'Yoga & Dans'. 

Eind november 2016 heb ik de 200 uur teacher training voor volwassenen bij Boustany's Hatha Yoga Studios bij Yogasite succesvol afgerond. Deze opleiding is erkend door het internationale Yoga Alliance. 

In mei 2018 heb ik een workshop Restorative Yoga gevolgd bij Veda Ela Yoga (Yogasite).

Ik heb ervaring met het geven van kinderyoga aan kinderen in de leeftijd van 2-12 jaar. Dit heb ik bij commerciële instellingen gedaan als ook bij verschillende scholen in Breda. Verder heb ik workshops Ouder-Kind Yoga verzorgd.

Sinds september 2019 volg ik de deeltijd opleiding Pedagogiek. Hiermee hoop ik kinderen nog beter te kunnen begeleiden op hun pad!