De Kleine Engel 

Yoga

Praktische Informatie

Hoe ziet een yogales er ongeveer uit

We starten met een kringgesprek waarin de kinderen mogen vertellen wat hen bezighoudt. Het kind krijgt de tijd en de aandacht van mij en de andere kinderen zodat het zich gezien en gewaardeerd voelt. Als een kind niets wil vertellen dan is dat ook prima: Niets moet.

Daarna gaan we bewegen. Afhankelijk van de energie in de groep zijn dit actieve oefeningen waarbij de kinderen hun energie kwijt kunnen of juist rustgevende oefeningen waarin de kinderen hun vermoeidheid kwijt kunnen.

Vervolgens is er een spelelement waarbij ik vaak gebruik maak van partneryoga-oefeningen of oefeningen die we met de hele groep kunnen doen. Naast dat het belangrijk is dat het kind goed voor zichzelf leert zorgen, is het ook belangrijk de ander niet te vergeten en samen plezier te maken en voor elkaar te zorgen. Dit kan bijvoorbeeld ook door een massage oefening in tweetallen waarbij het kind, naast dat het lichaamsbewustzijn ontwikkelt, ook kan ervaren/leren hoe het is om voor een ander te zorgen.

Aan het eind van de les maken we een tekening waarin het kind de ervaringen van wat het die dag heeft meegemaakt kan verwerken. Ook vertel ik vaak een verhaal zodat het kind even niets hoeft.

Het heeft mijn voorkeur om met kleine groepjes (max. 8) kinderen te werken zodat ieder kind de aandacht krijgt die hij of zij verdient.

Let goed op 

Veel ouders hebben het idee dat hun kind rustig wordt van yoga. Yoga kan inderdaad voor meer rust en ontspanning zorgen, dat hoeft echter niet persé zo te zijn. De yoga oefeningen kunnen ervoor zorgen dat er veel in beweging komt in je lichaam en je geest. Het kan dus zo zijn dat je kind juist onrustig is of dat er bijvoorbeeld emoties uitkomen aan het eind van een yogales. Mocht dit zo zijn en je weet even niet hoe je hiermee om kunt gaan, dan kun je mij altijd bellen.

Aansprakelijkheid

De Kleine Engel Yoga aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor het zoek raken van persoonlijke eigendommen van leerlingen of blessures en verwondingen, van welke aard ook, die ontstaan tijdens de lessen. Deelname aan de lessen geschiedt geheel voor eigen risico.

In de schoolvakanties zijn er geen lessen

Herfstvakantie: 19 oktober t/m 25 oktober 2020
Kerstvakantie: 21 december 2020 t/m 3 januari 2021
Voorjaarsvakantie: 15 februari t/m 21 februari 2021
Meivakantie: 3 mei t/m 16 mei 2021

De laatste lessen voor de zomervakantie zijn in de week van 19 juli.